Tapahtumat

Edelliset tapahtumat 2018

Edelliset tapahtumat 2017

Kapsäkki on vanhoja rakennusmateriaaleja sisältävä esittely, jonka voi tilata kouluvierailuille, messuille ja muihin tapahtumiin.

Ajankohtaista

Tällä sivulla julkaisemme tietoa yhdistyksen toiminnasta ja erilaisista tulevista tapahtumista kuten retkistä, kursseista ja tapaamisista.

Iso-Puolalan pihapiiri kohenee

Kunnostustyöt jatkuvat tänäkin kesänä Iso-Puolalan pihapiirissä, nyt sivurakennuksen kulmauksessa, johon tulijan katse ensimmäisenä kiinnittyy.

Sivurakennus on osittain kaksikerroksinen. Nyt vuorossa on sen yläkamariin vievän lautarakenteisen porrashuoneen nosto ja kunnostus. Sen olemus oli lyykähtänyt ajan mittaan, ja syykin paljastui: alla ei ollut enää perustuksia. Porrashuone oli siis ikään kuin pysynyt hahmossaan 'vanhasta muistista'.

Kesäkuun aikana yläkamareihin vievien portaiden ja ulkoseinien alle rakennetaan uudet tukirakenteet. Julkisivukin ehostuu samalla. Ehkä saamme myös lisää viitteitä rakennuksen vanhasta värityksestä. Työhön on saatu avustusta Museovirastosta.

Vaahteramäen Eemeli seikkailee Iso-Puolalan vaahterapihalla

Kesällä lomailemme ajalla 9.7.–10.8. Silloin toimisto ja puoti ovat suljettuina.

Loma-aikana Iso-Puolala ei kuitenkaan ole tyhjillään, vaan siellä asuu Vaahteramäen Eemeli. Teatteri Akselin näytökset alkavat 6.7 ja jatkuvat aina elokuun alkupuolelle saakka.

Lisätiedot ja lippuvaraukset: Teatteri Akseli ja 040 966 9628 (arkisin klo 13–17).Kiehtovat Kuviot
Iso-Puolalan Vinttipuodissa ja salissa

Kiehtovat Kuviot -teema aloittaa talomme syyskauden. Iso-Puolalan Vinttipuoti on avoinna 20.8. –20.9. joka päivä klo 12–17. Sieltä löytää kiehtovasti kuvioitua antiikkista esineistöä ja sisustelun herkkupaloja sekä samanaiheisia floristisia töitä.

Päärakennuksessa voi keskittyä eri aikakausien tapetteihin. Tuvasta, eteiskamarista ja salista on koottu tapettinäytteitä talon pitkän historian ajalta, mm. kaksi aikasarjaa. Kauneutta eri tyylikausilta! Tapeteista innostuneet voivat sitten hankkia eteiskamarin puodista Kiehtovat kuviot-vuosikirjan, jossa tapettiaihetta käsitellään monipuolisesti. Vuonna 2016 jäseninä olleet ovat sen jo saaneet, mutta kirjanen on myös oiva lahja!

Sapluunamaalauskurssi

Kiehtovat kuviot syntyvät konkreettisesti Iso-Puolalan päärakennuksen saliin, sillä järjestämme siellä 1.–2.9. sapluunamaalauskurssin. Salin seinäpinnat kuvioidaan sapluunatekniikalla, ja sapluunoiden mallina on alimmista verhouskerrostumista löytynyt historiallinen lintutapetti. Meidän tapettimme on parisataa vuotta vanhaa painotyötä, taitavan käsityöläisen käsin toteuttamaa. Kuvion alkuperäissommittelu tulee kaukaa Euroopan sydämestä.

Kurssin opettajana on maalarimestari Kirsi Vesanen, joka on erityisesti perehtynyt koristelutekniikoihin.

Jäsenille edullisesti kokoukset ja juhlat Iso-Puolalassa

Vuokraamme tiloja Iso-Puolalasta kokouksiin ja illanviettoihin. Vuokratuotot siirretään hyvään tarkoitukseen, talomme kunnostusrahastoon.

Kokoukset (2 h):
100 euroa, jäsenille 50 euroa.

Illanvietto, juhlat yms. (4 h):
250 euroa, jäsenille 150 euroa.

Varaustiedustelut: 050 349 5951

Kiitos!

Iso-Puolan kalpeat ja kauhtuneet ulkoseinät saavat uuden maalipinnan. Suuri kiitos kuuluu Pia Kuurmalle ja hänen luotsaamalleen Domus Classicalle: saimme Ottosson -pellavaöljymaalit ulkoseiniä varten lahjoituksena. Samoin kiitämme sydämestämme myös toista asiassa auttanutta hyväntekijäämme.

Kiitollisia puistomaisemaa elävöittävästä okrasta maalipinnasta tulevat olemaan yhdistyksen jäsenten lisäksi kaikki Puolalanpuiston kävelypolun käyttäjät vakituisista kulkijoista kaukaa tuleviin turisteihin.
Kuvia Huwiretkeltä!

Yhdistyksen kesäisellä Huwiretkellä Ruissalossa ihailtiin merimaisemia ja vierailtiin neljässä eri huvilassa: Villa Skogshyddanissa, Villa Gustafsbergissä, Villa Hagassa ja Villa Kuuvassa.

Hurmaavan kuvakimaran kokonaisuudessaan löydät Esa Melan facebook-sivulta.

Kuvia kevätretkeltä!

RPY:n Lohjansaareen ja Siuntioon suuntautuneen kesäretken kuva-antiin pääsee tutustumaan jäsenemme Esa Melan sivustolla Esa Mela Photography.
Retkikohteina olivat Monica Hammarströmin kunnostustyön alla oleva Pietilän talo, Alitalon Viinitila, Sjundbyn linna ja Fanjunkarsin torppa.


Jäsentarjoukset

Jäsenenä sinulla on mahdollista tilata aiemmin ilmestyneitä julkaisuja edulliseen tarjoushintaan.

Tutustu jäsentarjouksiin

Ikkunankohentajan pakki - tämä tarjous kannattaa tutkia syvällisesti!

Pakki on yhdistyksen valitsema, aikaa ja vaivaa säästämättä keräämä kokonaisuus. Se on kädenojennus

  • a) sinulle, joka et ehdi juosta ympäri lähiseutua ja kauempanakin erikoiskaupoissa,
  • b) sinulle, joka et tarkalleen tiedä, mitä ikkunankohentajalla pitäisi olla pakissaan,
  • c) sinulle, joka etsit mainiota lahjaa vanhassa talossa aloittelevalle ystävällesi ja yleisesti kaikille, jotka arvostavat myös hyvää hinta-laatusuhdetta.
Ikkunankunnostajan pakki sisältää kaiken ikkunankunnostuksessa tarvittavan: laadukasta pellavaöljykittiä, Sokevan kotimaisen puukahvaisen kittiveitsen, lasituslankaa (10 kpl), kaksi erikokoista pyörösivellintä, lasitusvasaran, hiekkapaperia ja Iloinen ilme ikkunalle -ohjevihon. Tuotteet toimitetaan juuri tätä tarkoitusta varten tehdyssä laadukkaassa kotimaisessa puulaatikossa: Laitilan mestarin puutyö on hiveltävänhyvää. Puhtaan puupinnan voi jättää käsittelemättä ja antaa ajan patinoida tai sen voi maalata mieleisekseen.

Hinta 69 euroa + postikulut

Päivitetty 12.6.2018.