Tapahtumat

Edelliset tapahtumat 2018

Edelliset tapahtumat 2017

Kapsäkki on vanhoja rakennusmateriaaleja sisältävä esittely, jonka voi tilata kouluvierailuille, messuille ja muihin tapahtumiin.

Ajankohtaista

Tällä sivulla julkaisemme tietoa yhdistyksen toiminnasta ja erilaisista tulevista tapahtumista kuten retkistä, kursseista ja tapaamisista.

Punottu pannunalunen -kurssi

Tuohimestarina tunnettu Sulo Määttä taitaa myös köysityöperinteen ja opettaa meillekin tuon mainion köydenpunonnan taidon.

Kurssilla teemme pannunalusia juuttiköydestä.
Kurssi järjestetään Iso-Puolalassa tiistaina 4.12 klo 17.00 - 19.30.

Kurssin hintaan 35 euroa, sisältyy punontapohja, hattuneulat, ohjemallit ja muu tarvittava materiaali sekä suolainen iltapala.
Köydestä veloitetaan käytön mukaan.

Ilmoittaudu kurssille 27.11. mennessä osoitteeseen sihteeri@tuuma.net.
Ilmoittautuminen on sitova.

Hei Sinä käsistäsi kätevä!

Rakennusperinteen Ystävät ry tarjoaa myyjäistilaa Iso-Puolalasta joulukaudeksi (la-su 17.11. - 23.12. klo 11-16). Päärakennuksen kyljessä sijaitsevasta, vasta kunnostetusta tilasta vuokrataan 6 kappaletta myyntipöytiä käsityöläisille.

Tila on lämmittämätön, mutta tuuleton ja tunnelmallinen. Pöytävuokra koko kaudeksi (6 viikonloppua) on hinnaltaan 120 euroa.

Myyntipöydän voi varata myös lyhyemmäksi ajaksi, päivähinta on 15 euroa.

Joulukahvila ja sivurakennuksen Vinttipuoti ovat avoinna yhtäaikaisesti.

Toivomme perinteiseen henkeen sopivia tuotteita, muovia emme halua näkyvän tuotteissa emmekä niiden kääreissä.

Jos kiinnostuksesi heräsi, niin ota yhteyttä sihteeri@tuuma.net -osoitteeseen ma 22.10. mennessä.

Lisätietoja: p. 050 3495951

Iso-Puolalan pihapiiri kohenee

Kunnostustyöt jatkuvat tänäkin kesänä Iso-Puolalan pihapiirissä, nyt sivurakennuksen kulmauksessa, johon tulijan katse ensimmäisenä kiinnittyy.

Sivurakennus on osittain kaksikerroksinen. Nyt vuorossa on sen yläkamariin vievän lautarakenteisen porrashuoneen nosto ja kunnostus. Sen olemus oli lyykähtänyt ajan mittaan, ja syykin paljastui: alla ei ollut enää perustuksia. Porrashuone oli siis ikään kuin pysynyt hahmossaan 'vanhasta muistista'.

Kesäkuun aikana yläkamareihin vievien portaiden ja ulkoseinien alle rakennetaan uudet tukirakenteet. Julkisivukin ehostuu samalla. Ehkä saamme myös lisää viitteitä rakennuksen vanhasta värityksestä. Työhön on saatu avustusta Museovirastosta.

Jäsenille edullisesti kokoukset ja juhlat Iso-Puolalassa

Vuokraamme tiloja Iso-Puolalasta kokouksiin ja illanviettoihin. Vuokratuotot siirretään hyvään tarkoitukseen, talomme kunnostusrahastoon.

Kokoukset (2 h):
100 euroa, jäsenille 50 euroa.

Illanvietto, juhlat yms. (4 h):
250 euroa, jäsenille 150 euroa.

Varaustiedustelut: 050 349 5951

Kiitos!

Iso-Puolan kalpeat ja kauhtuneet ulkoseinät saavat uuden maalipinnan. Suuri kiitos kuuluu Pia Kuurmalle ja hänen luotsaamalleen Domus Classicalle: saimme Ottosson -pellavaöljymaalit ulkoseiniä varten lahjoituksena. Samoin kiitämme sydämestämme myös toista asiassa auttanutta hyväntekijäämme.

Kiitollisia puistomaisemaa elävöittävästä okrasta maalipinnasta tulevat olemaan yhdistyksen jäsenten lisäksi kaikki Puolalanpuiston kävelypolun käyttäjät vakituisista kulkijoista kaukaa tuleviin turisteihin.
Kuvia Huwiretkeltä!

Yhdistyksen kesäisellä Huwiretkellä Ruissalossa ihailtiin merimaisemia ja vierailtiin neljässä eri huvilassa: Villa Skogshyddanissa, Villa Gustafsbergissä, Villa Hagassa ja Villa Kuuvassa.

Hurmaavan kuvakimaran kokonaisuudessaan löydät Esa Melan facebook-sivulta.

Kuvia kevätretkeltä!

RPY:n Lohjansaareen ja Siuntioon suuntautuneen kesäretken kuva-antiin pääsee tutustumaan jäsenemme Esa Melan sivustolla Esa Mela Photography.
Retkikohteina olivat Monica Hammarströmin kunnostustyön alla oleva Pietilän talo, Alitalon Viinitila, Sjundbyn linna ja Fanjunkarsin torppa.


Jäsentarjoukset

Jäsenenä sinulla on mahdollista tilata aiemmin ilmestyneitä julkaisuja edulliseen tarjoushintaan.

Tutustu jäsentarjouksiin

Ikkunankohentajan pakki - tämä tarjous kannattaa tutkia syvällisesti!

Pakki on yhdistyksen valitsema, aikaa ja vaivaa säästämättä keräämä kokonaisuus. Se on kädenojennus

  • a) sinulle, joka et ehdi juosta ympäri lähiseutua ja kauempanakin erikoiskaupoissa,
  • b) sinulle, joka et tarkalleen tiedä, mitä ikkunankohentajalla pitäisi olla pakissaan,
  • c) sinulle, joka etsit mainiota lahjaa vanhassa talossa aloittelevalle ystävällesi ja yleisesti kaikille, jotka arvostavat myös hyvää hinta-laatusuhdetta.
Ikkunankunnostajan pakki sisältää kaiken ikkunankunnostuksessa tarvittavan: laadukasta pellavaöljykittiä, Sokevan kotimaisen puukahvaisen kittiveitsen, lasituslankaa (10 kpl), kaksi erikokoista pyörösivellintä, lasitusvasaran, hiekkapaperia ja Iloinen ilme ikkunalle -ohjevihon. Tuotteet toimitetaan juuri tätä tarkoitusta varten tehdyssä laadukkaassa kotimaisessa puulaatikossa: Laitilan mestarin puutyö on hiveltävänhyvää. Puhtaan puupinnan voi jättää käsittelemättä ja antaa ajan patinoida tai sen voi maalata mieleisekseen.

Hinta 69 euroa + postikulut

Päivitetty 07.11.2018.