Ilmoitustaulu
Tällä sivulla julkaisemme jäsentemme toimittamia ilmoituksia esim. erilaisista tapahtumista tai muista toimintaamme liittyvistä aiheista.   Ilmoituksen jättö ilmoitustaululle (ei yrityksille, vain jäsenille) Kerrothan, kun ilmoituksesi vanhentuu!

Tapahtumat

Curatio ry:n kymmenosainen videosarja nyt katsottavissa!

Linkki YouTube-luentoihin.
Ilmoitukset

MYYDÄÄN!

Pöytyän Kyrön keskustan tuntumassa on myynnissä kunnostusta kaipaava, hirsirunkoinen, mansardikattoinen talo, joka on rakennettu 1900-luvun alkupuolella. Isoisämme osti talon v. 1926 satulasepältä, joka talon oli rakentanut ehkä jo 1910-luvulla. Tarkkaa tietoa meillä ei vuodesta ole. Talossa alkoi toimia isovanhempiemme Vaatturinliike V. A. Jalonen. Liike toimi talossa 50-luvulle asti, jolloin isoisoäiti kuoli ja toiminta väheni sen jälkeen vähitellen. Isoäitimme ja hänen Helmi-siskonsa asuivat talossa 80-luvun alkuun asti.

Asuinrakennuksen kerrospinta-ala on 72 m². Alakerrassa on keittiö ja kamari sekä räätälinverstas, jossa lähiseudun pankinjohtajien ja maatalojen isäntien vaatteita valmistettiin ja korjattiin, ja puoti, johon on ollut käynti tien puolelta. Pihan puolella on isohko eteinen, josta on raput yläkertaan. Siellä on kaksi huonetta.

Yläkerrassa Helmin huoneessa on puuhella. Harrin huoneessa Porin Matti on toiminut lämmönlähteenä. Alakerrassa on kaksi pöntt;öuunia ja keittiössä puuhella. Huoneet ovat vanhan tavan mukaan korkeahkot.

Talo on siinä mielessä erikoinen, että sisällä talossa ei ole tehty remonttia 50-luvun alun jälkeen lainkaan ja varsinaisessa asumiskäytössä se on ollut viimeksi 70-luvun lopulla. Ikkunat ja ovet ovat alkuperäiset. Talossa on edelleen kantovesi.

Pihalla on vanhat, huonokuntoiset ulkorakennus ja kellari sekä kaivo (vettä ei ole tutkittu). Tontin koko on 3388 m². Pihalla on mm. omena-, luumu- ja kirsikkapuita, pensasmustikkaa, karviais- ja viinimarjapensaita sekä monenlaisia perennoja.

Kyröstä Turkuun matkaa on noin 40 km eli sen ajaa puolessa tunnissa. Kyrössä on mm. lukio.

Jos olet kiinnostunut, ota yhteyttä ja tule katsomaan taloa! Voit tehdä tarjouksesi!

Hanna Leppämäki (Lahja Leppämäen kuolinpesän puolesta):
p.0400436110 tai hannaleppamaki@hotmail.com

Päivitetty 30.5.2021.