Ilmoitustaulu
Tällä sivulla julkaisemme jäsentemme toimittamia ilmoituksia esim. erilaisista tapahtumista tai muista toimintaamme liittyvistä aiheista.   Ilmoituksen jättö ilmoitustaululle (ei yrityksille, vain jäsenille) Kerrothan, kun ilmoituksesi vanhentuu!

Tapahtumat

Curatio ry:n kymmenosainen videosarja nyt katsottavissa!

Linkki YouTube-luentoihin.
Ilmoitukset

VUOKRATAAN

Tunnelmallinen puutalokoti Uudessakaupungissa

Uudenkaupungin ydinkeskustassa osoitteessa Sepänkatu 12 A vapautuu 1.9.2020 alkaen vuokralle historiallinen puutaloasunto 55 m². Tässä Varpusen korttelin tunnelmallisessa pikkukodissa on avara sali, iso makuukamari, keittiö, eteinen, kylpyhuone ja lasiveranta. Keittiössä on uusi jääkaappi-pakastin ja liesi keraamisella keittotasolla. Olo- ja makuuhuoneen lattiat ovat lankkua. Asuintilojen ikkunat on juuri entisöity kauniisti perinnemenetelmin. Taloa ympäröi oma rauhallinen piha patiolla.

Tämän 1800-luvun puolivälissä rakennetun empirepuutalokodin tuleva vuokralainen on siisti, luotettava ja vanhoista taloista pitävä. Narisevat lautalattiat ja ajan patina ovat hänelle puutaloon kuuluva ominaisuus. Asunto sopii myös vaikkapa pariskunnalle. Asunnon kunto on tyydyttävä. Lämmitysmuotona on suora sähkölämmitys.

Vuokra on 597 € kuukaudessa, jonka lisäksi veloitetaan vesiennakko 30 € kuukaudessa per henkilö (tasauslasku tammikuussa). Vuokralainen tekee oman sähkösopimuksensa. Vuokrasopimus on määräaikainen 30.6.2021 saakka (jatkosta voidaan neuvotella!). Asunnossa ei saa tupakoida. Lemmikeistä voidaan neuvotella. Luottotiedot tarkistetaan, ja vuokralaisella on oltava voimassa oleva koti- ja vastuuvakuutus.

Kysy lisää: Susanna Eronen, susanna.eronen1(a)gmail.com

MYYDÄÄN!

Pöytyän Kyrön keskustan tuntumassa on myynnissä kunnostusta kaipaava, hirsirunkoinen, mansardikattoinen talo, joka on rakennettu 1900-luvun alkupuolella. Isoisämme osti talon v. 1926 satulasepältä, joka talon oli rakentanut ehkä jo 1910-luvulla. Tarkkaa tietoa meillä ei vuodesta ole. Talossa alkoi toimia isovanhempiemme Vaatturinliike V. A. Jalonen. Liike toimi talossa 50-luvulle asti, jolloin isoisoäiti kuoli ja toiminta väheni sen jälkeen vähitellen. Isoäitimme ja hänen Helmi-siskonsa asuivat talossa 80-luvun alkuun asti.

Asuinrakennuksen kerrospinta-ala on 72 m². Alakerrassa on keittiö ja kamari sekä räätälinverstas, jossa lähiseudun pankinjohtajien ja maatalojen isäntien vaatteita valmistettiin ja korjattiin, ja puoti, johon on ollut käynti tien puolelta. Pihan puolella on isohko eteinen, josta on raput yläkertaan. Siellä on kaksi huonetta.

Yläkerrassa Helmin huoneessa on puuhella. Harrin huoneessa Porin Matti on toiminut lämmönlähteenä. Alakerrassa on kaksi pöntt;öuunia ja keittiössä puuhella. Huoneet ovat vanhan tavan mukaan korkeahkot.

Talo on siinä mielessä erikoinen, että sisällä talossa ei ole tehty remonttia 50-luvun alun jälkeen lainkaan ja varsinaisessa asumiskäytössä se on ollut viimeksi 70-luvun lopulla. Ikkunat ja ovet ovat alkuperäiset. Talossa on edelleen kantovesi.

Pihalla on vanhat, huonokuntoiset ulkorakennus ja kellari sekä kaivo (vettä ei ole tutkittu). Tontin koko on 3388 m². Pihalla on mm. omena-, luumu- ja kirsikkapuita, pensasmustikkaa, karviais- ja viinimarjapensaita sekä monenlaisia perennoja.

Kyröstä Turkuun matkaa on noin 40 km eli sen ajaa puolessa tunnissa. Kyrössä on mm. lukio.

Jos olet kiinnostunut, ota yhteyttä ja tule katsomaan taloa! Voit tehdä tarjouksesi!

Hanna Leppämäki (Lahja Leppämäen kuolinpesän puolesta):
p.0400436110 tai hannaleppamaki@hotmail.com

VUOKRATAAN!

Vuokrataan viehättävä torppa piharakennuksineen mielellään pidempiaikaisesti vanhaa rakennus ja -kulttuuriperintöä arvostavalle.

Sijainti Vehmaalla, noin 45 min Turusta ja 20 min Uudestakaupungista.

  • Sähköistetyssä torpassa on tupa ja kamari, kummassakin toimivat tulipesät.
  • Tuvassa hella ja jääkaappi.
  • Tontilla vesiposti, puuvaja-varasto-puucee, grillikatos, yöpymisvaja sekä tynnyrisauna.
  • Vanha hyötypuutarha, jonka saa helposti palautettua viljelykäyttöön. Tällä hetkellä on nurmikkona.
  • Miljöö on rauhaisa.
  • Kunnan yleiseen uimarantaan matkaa 700m.

Tiedustelut: Esa Karhula puh. 0400-531 012

MYYDÄÄN!

Myydään ehjiä savikattotiiliä noin 3000 kpl.

Purettu Oskari Heikkilän rakentamasta liiketalosta Loimaan keskustassa (100 kpl lavoilla).

Yhteydenotot: Rakennusliike Laaksokunnas Oy, Matti Laakso, puh. 050-2373.OSTETAAN!

Halutaan ostaa pihasaunaksi soveltuva hirsikehikko.

Yhteydenotot:
Sanna / 040-761 5696MYYDÄÄN!

Tuppensahattua koivulankkua, vahvuus 50 mm.
Hinta hyötyleveyden mukaan. Pöytyällä.

Tiedustelut:
Hanna Ahlgren
040 541 7856

Päivitetty 26.1.2021.